Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



25.07.2022  Тренінг «Любов у дії. Люблячі батьки, які вони?» (+відео)

24 липня сімейний відділ Кіровоградської єпархії провів тренінг «Любов у дії. Люблячі батьки, які вони?». 
Учасники заходу вчилися таким стосункам зі своїми дітьми, які б дозволили 
останнім відчувати любов батьків, виростати гармонійними особистостями, які не мають заниженої самооцінки та не бояться брати на себе відповідальність.
Слова подяки учасників тренінгу:
Сердечно благодарю батюшку Сергия за тренинг! Сказанное батюшкой на тренинге заставляет кардинально переосмыслить отношения с детьми! И это в свою очередь - замечательно! Ведь с этой минуты есть возможность строить здоровые и счастливые взаимоотношения! Да, мы не застрахованы от ошибок, как и во всех сферах нашей жизни. Уже вчера, тут же, после тренинга, в конфликтной ситуации с сыном я почувствовала горечь и беспомощность, поняла, что нужно время, старание и терпение, чтобы изменить стереотипное отношение.
В этой ситуации я получила бонус к тренингу - практическое занятие от батюшки!  В тот момент, когда мы с сыном сидели оба уже в слезах, я не видела выхода, просто чувствовала как нарастает гнев в первую очередь на свою беспомощность и на сына. Батюшка появился, как добрый волшебник, и несколькими словами и действиями вернул улыбку и уверенность в себя моему сыну! А я, как ученик, ещё плохо усвоивший урок, с восхищением наблюдала, как батюшка на деле применяет только что сказанное....
Батюшка Сергий! Нет слов выразить благодарность за Ваши труды! Благодарю Бога за мудрого пастыря и возношу теплые молитвы ко Господу за Вас батюшка и Вашу семью! С радостью жду следующие проповедь, беседу, тренинг, семинар....
Надежда Єфремова
Хочу поділитися своїми враженнями від вчорашнього тренінгу, який підготував для нас наш батюшка Сергій. Вже вкотре переконалась, що тренінги батюшки відрізняються один від одного не лише тематикою, а й формою проведення! Дуже корисна інформація, цікавий виклад, жвава бесіда з аудиторією, запитання слухачів говорить про те, що все сказане батюшкою мало відголосок в серцях учасників тренінгу. В кінці були надзвичайно цікаві жваві ігри, члени сімей грали один з одним і було цікаво спостерігати за здоровими спортивними змаганнями! Вболівальники щедро дарували свої оплески командам! Від'їджати не хотілось! Підсумовуючи скажу, ми поїхали з тренінгу втомлені, щасливі, завантажені  знаннями і окрилені надією будувати люблячі відносини в наших сім'ях. А сім'я - це мала Церква! Батюшка Сергій, від всього серця - ДЯКУЄМО!
Валентина Ногіна
Хочу подякувати батюшці Сергію за організацію вчорашнього тренінгу! Нас вчать фізиці, хімії в школі,своїй спеціальності- в подальшому в коледжі чи ВУЗІ, але, практично, ніде не вчать бути люблячими батьками, хоча це в житті надважливо, так як від цього залежить наше майбутнє і  наша «впевнена» старість. Для вчорашнього тренінгу батюшці довелось перелопапити масу книг, переосмислити їх і запровадити в практичне життя - а це величезна проведена робота. Дякуємо, що з любов’ю до нас, ділитеся корисною інформацією,  приводите приклади, як це використовувати в практичних ситуаціях в житті, знайомите з науковою літературою - як завжди, показуючи нам шлях по якому рухатися. Так, в кожного цей шлях буде свій, неповторний, нелегкий, але цікавий! Хочеться всім побажати радості і щастя від спілкування з нашими дітками!
Таня Назаренко