Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



05.03.2017  Діяльність клубу для молоді з обмеженими можливостями при Спасо-Преображенському соборі

Сьогодні є чимало молодих людей з особливими потребами, які проводять своє життя у чотирьох стінах, не маючи належного спілкування і способу провести час з однолітками. Багато хто не знає як можна реалізуватися у житті чи займатись цікавою справою. Багатьом не вистачає просто елементарного спілкування. Саме тому, щоб постаратися хоч частково вирішити дані проблеми, при Кафедральному Спасо-Преображенському соборі діє клуб для молоді з обмеженими можливостями.
Недавно відбулася перша зустріч після зимових канікул. На дану зустріч запросили майстра Hand Made Солушкіну Ірину. Hand Made — сталий вираз у англійській мові, що в перекладі означає "ручна робота". Тобто всі предмети, зроблені своїми руками, а також унікальні за своїм виглядом (у єдиному екземплярі), можна назвати одним словом — Hand Made. Це може бути светр, звʻязаний руками бабусі, або вітальна листівка, мило з різноманітними запахами, будь-які предмети інтерʻєру та багато іншого. Головне, щоб вони були зроблені своїми руками. Для того, щоб вийшло щось по-справжньому гарне, треба вкласти душу, тому Hand Made також означає — "зроблено з душею".
Майстер Ірина запропонувала зробити подарункову картину з сердечками, як символ справжньої любові, яка панує у кожній сімʻї. «Кожне серце на картині буде означати любляче серце одного з членів вашої родини» - зазначила Ірина. Батьки та молодь з обмеженими можливостями з активністю взялися за цікаву роботу і зробили дуже гарні картинки.
5 березня до клубу завітали Мороз Оксана і Мороз Настя і провели майстер-клас по виготовленню весняних квітів. Молодь та батьки завзято працювали і з нетерпінням чекали, щоб прикрасити свою оселю гарними квітами. Після майстер-класу протоієрей Іван Шемедюк спілкувався з клубістами на тему: «Де людина може знайти Бога?» Під час бесіди переглянули відео-притчу: «Як Спаситель в гості ходив». В кінці прийшли до висновку, що Господа ми можемо зустріти не лише у храмі, в молитві, богослужінні, Біблії, а й у нашому ближньому. Христос говорить до нас: «Що ви зробили одному з Моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мф. 25:40).