Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



20.11.2016  Паломництво до святинь Києва

18 листопада прихожани Свято-Успенського храму звершили паломництво до святинь Києва.
Маршрут паломництва проходив у наступному порядку: Києво-Печерська Лавра, Свято-Введенський монастир, Свято-Троїцький Іонинський монастир, Свято-Покровський монастир (Голосієво), Свято-Троїцький монастир (Кітаєво).
Києво-Печерська Лавра - місце подвигів преподобних, які подвизалися на київських горах протягом тисячі років. Дуже приємно, звершуючи молитву у печерах біля святих, відчувати хронологічний масштаб історії Православ’я на нашій землі, адже у підземеллях Лаври знаходяться останки святих, які проживали з Х по ХХ століття. Прибули ми до Свято-Успенської Лаври о 5 годині ранку і одразу попрямували до одного з храмів дальніх печер, де звершувалося богослужіння. Майже всі учасники поїздки за Божественною літургією приступили до таїнств Сповіді та Причастя.
Свято-Введенський монастир – зовні не примітний, але всім відомий чудом ікони Божої Матері «Призри на смирение». В православній традиції чудеса сприймаються, як засвідчення істини для «немічних» у вірі. Чудеса – не можуть бути фундаментом для віри православних віруючих. Але дуже втішно відвідати ті місця, де Божа Мати являла свою милість особливим чином. Стоячи перед образом Божої Матері «Призри на смирение» та її «Відбитком» ще раз переконуєшся про реальну присутність та допомогу Бога та святих у нашому повсякденному житті.
Неможливо недооцінити значення Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Вже більше десяти років Троїцький храм став місцем «дислокації» православної молоді столиці. Ченці монастиря є керівниками синодального молодіжного відділу УПЦ та задають своєрідний такт «серцебиттю» молодіжного церковного служіння по всій Україні. В контексті інформації, що розміщена на храмових дошках об’яв, відчувається молодіжний контингент прихожан обителі. Монастир знаходиться на території Національного ботанічного саду ім. Миколи Гришка. Паломничаючи в такі місця мимоволі згадуються події з Едемському саду, які описані в перших розділах книги Буття. Білки та голуби, жителі ботанічного саду, настільки приручені, що можуть коштувати солодощі безпосередньо з рук їх годувальників.
Свято-Покровський чоловічий монастир відомий прочанам місцем погребіння подвижників благочестя ХХ століття. На території монастиря у будній день (ми були у п’ятницю) можна зустріти доволі велику кількість віруючих. Як відомо «до порожньої криниці за водою не ходять». Мабуть, люди отримують те за ради чого приїздять до своєрідного «духовного оазису».
Останнім місцем нашої подорожі став Свято-Троїцький монастир «Кітаєва пустинь». Місце, яке стало відомим завдячуючи подвигам преп. Досифея, преп. Феофіла та інших. З історії життя преп. Досифея ми знаємо, що подвижник благословив юнака Прохора на подвиги в Сарові. В майбутньому Прохор стане великим старцем на ім’я Серафим Саровський. Незважаючи на нашу фізичну втому, дуже хотілося побувати у місці, яке колись відвідав преп. Серафим.
Дорогою додому всі паломники у задушевній бесіді поділилися своїми враженнями та емоціями від поїздки. З нетерпінням чекаємо на нові духовні подорожі після Різдвяних свят.