Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



20.12.2015  Високопреосвященнійший архієпископ Іоасаф звершив чин освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця» м. Кіровоград

20 грудня 2015 р., в Неділю 29-ту по П`ятидесятниці, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив чин освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця» м. Кіровоград (біля Обласного онкологічного диспансеру).
Архіпастирю співслужили: секретар Кіровоградської єпархії протоієрей Роман Кондратюк, настоятель Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря м. Кіровограда архімандрит Мануїл (Задніпряний), настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці протоієрей Євгеній Назаренко, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця» протоієрей Ігор Кокошко, настоятель Свято-Миколаївського храму селиша Нове протоієрей Роман Петренко, а також священнослужителі Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці міста Кіровограда.
Довідка:
9 жовтня 2012 року на території Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру, на місці де нині збудовано храм був освячений Хрест. Вже 27 квітня 2013 року в цьому місці був освячений деревяний храм на честь святого великомученика Пантелеймона, а 1 квітня 2014 року Високопреосвященнійший архієпископ Іоасаф звершив закладку пам`ятної капсули в фундамент нового кам`яного храму.
Після чину освячення архієпископ Іоасаф очолив у храмі першу Божественну літургію.
Наприкінці богослужіння правлячий архієрей звернувся до віруючих з архіпастирським словом, в якому привітав усіх присутніх з історичною подією - освяченням нового храму.
«Храм знаходиться в особливій місцевості нашого міста - на території онкологічної лікарні.
Сподіваюся, що в наш час, коли працівники установ охорони здоров`я повинні бути не тільки висококваліфікованими спеціалістами, а й духовно освіченими людьми, спільна діяльність духовенства єпархії та працівників медичних установ послужить на благо всім нам, даючи можливість гармонійного поєднання медичної освіти та православного світогляду. Крім того, всі ми глибоко переконані, що відкриття цього храму дозволить пацієнтам, які перебувають на лікуванні, отримувати духовну і пастирську підтримку, що позитивно вплине на процес їх одужання. Не випадково цей храм присвячений Божій Матері на честь ікони Її «Всецариця». Цей образ Богородиці глибоко шанується на Святій Горі Афон та далеко за її межами і славиться численними чудесами зцілень від онкологічних захворювань».
Також, з благословення Блаженішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Владика Іоасаф удостоїв високих церковних нагород тих людей, які зробили найбільший вклад у возведення прекрасного храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». За заслуги перед Українською Православною Церквою головний лікар Кіровоградського онкологічного диспансеру, народний депутат України Костянтин Володимирович Яриніч був нагороджений Орденом Української Православної Церкви «За заслуги» I ступеня. Настоятель храму протоієрей Ігор Кокошко був нагороджений Орденом Української Православної Церкви святителя Феодосія Чернігівського. Народний депутат України Бублик Ярослав Володимирович нагороджений орденом Української Православої Церкви св. вмч. Георгія Побідоносця. Орденом свят. Петра Могили нагороджений Кліпацький Сергій Вікторович. Агапутова Наталія Захарівна нагороджена орденом Української Православної Церкви Почаївської ікони Пресвятої Богородиці. Також високих церковних нагород були удостоєні й інші благодійники, які активно долучалися до справи будівництва храму.
Постійний меценат Кіровоградської єпархії Євгеній Степанович Бахмач преподніс в дар для храму ікону святого великомученика Пантелеімона, яка була написана на Святій горі Афон.
На завершення Високопреосвященнійший архієпископ Іоасаф привітав усіх з величним днем освячення ще одного Дому Божого та висловив надію на те, що новий храм стане справжнім центром духовного життя для жителів цього району міста, в якому люди зможуть у будь-який момент знайти розраду і підтримку.