Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



18.05.2015  Молодіжний і Соціальний відділи Кіровоградської єпархії зайняли перше місце серед усіх інших єпархій Української Православної Церкви

З 11 по 15 травня в селищі Коблево Миколаївської області розпочала свою роботу ІХ Всеукраїнська конференція голів і співробітників єпархіальних молодіжних відділів, братств та організацій. Від Кіровоградської єпархії взяли участь у конференції священики Діонісій Буренко, Сергій Новак і Андрій Бобрик.
У перший день роботи, понеділок, 11 травня, конференція розпочалася з урочистого відкриття. Пролунали вітальні слова від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та правлячого архієрея Миколаївської єпархії, на території якої проходив форум, митрополита Миколаївського та Очаківського Питирима, а також голови Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископа Обухівського Іони. Перший заступник голови відділу архімандрит Іоасаф (Перетятко) окреслив напрямок роботи конференції, після чого в неформальній дружній атмосфері відбулося знайомство з учасниками форуму, які були присутні вперше.
Другий день роботи, вівторок, 12 травня, було присвячено виступам і обговоренням актуальних тем. З оглядом випадків шахрайства, що почастішали довкола благодійності, виступив протоієрей Ігор Мельников з Криворізької єпархії. Про пастирське служіння в зоні бойових дій розповів протоієрей Олександр Сорокін із м. Авдіївка Донецької області (Донецька єпархія). Він акцентував увагу на ролі священика в житті людей, які перебувають у зоні військового конфлікту, поділився досвідом пастирської опіки парафії, що опинилася в складних, небезпечних для життя людини обставинах.
Третій день роботи, середа, 13 травня, було присвячено пастирському служінню на сільському приході. Керівник Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко виступив із доповіддю на тему: «Унікальна методика викладання в світських навчальних закладах». Темі «Сектантство всередині Церкви» було присвячено виступ протодиякона Миколая Ліщенюка (Вознесенська єпархія), члена Всеукраїнського апологетичного центру імені святителя Іоанна Златоуста при Синодальному молодіжному відділі УПЦ.
Четвертий день, четвер, 14 травня, продовжився представленням авторських методик роботи з молоддю, втілених на парафіях. Після цього єпархії представили свої презентації по роботі із молоддю. Від Кіровоградської єпархії презентацію представляв протоієрей Андрій Бобрик, керівник Соціального відділу. По завершенні презентацій відбулося нагородження найбільш активних єпархіальних відділів по роботі з молоддю. Слід відмітити, що і цього року Молодіжний і Соціальний відділи Кіровоградської єпархії зайняли перше місце серед усіх інших єпархій Української Православної Церкви, за що отримали офіційну грамоту і приз від керівника Синодального відділу у справах молоді єпископа Обухівського Іони.
Уже традиційно цей 5-денний форум завершується Божественною літургією. Цього разу богослужіння було звершено на території бази відпочинку, де проходила конференція. Очолив Літургію голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона у співслужінні священнослужителів-учасників конференції.
Всеукраїнський молодіжний форум проводиться уже 5-й рік поспіль і цього разу зібрав понад 70 представників із 31 єпархії.