Актуально


Кіровоградська єпархія УПЦ у Фейсбук


Цикл практикумів, присвячених православній молитовній традиції: "Господи, навчи нас молитися!" (АНОНС)


 
 
СВІТЛО ПРАВОСЛАВ’Я 

 

 

Випуск 21 від 27 березня 2020 року
Тема передачі: коронавірус та церковне життя під час карантину

 

У випусках докладно розглядаються теми і питання, що відносяться до розділу християнського богослов’я, в якому вивчаються і доводяться основні істини християнської віри. В класичній богословській системі цей розділ називається основне богослов’я або апологетика. 


"СВЯЩЕННА МОВА МОЛИТВИ"

 

 

Випуск 3-й від 27.10.19.

 

Тема: "Тексти Божественної літургії"

 

Цикл бесід під назвою «Священна мова молитви» ознайомить глядачів з появою та розвитком церковнослов’янської мови, а також допоможе краще зрозуміти Священне Писання та православне богослужіння. Програма стане корисною для всіх, хто бажає розкрити для себе усю глибину та красу церковнослов’янської мови як живої мови Божественної літургії і молитви усіх слов’ян, що сповідують Православ’я. 

АРХІВ ПРОГРАМИ 

(Плейліст 49 уроків церковно-словꞌянської мови)


 

Телепередача

 

"Глас православний"   

 

 АРХІВ ПРОГРАМ 


Фільм приурочений ювілею єпархії

 

"Кіровоградська єпархія УПЦ. 70 років"

 


 

 

 

 

 

Щонеділі, після пізньої Божественної літургії при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі проводяться катехізаторські курси для дорослих. Заняття відбуваються з наступних дисциплін: вивчення Священного Писання Нового Завіту, історія релігій, аскетика, догматичне богослов’я.

 


 

 



Додатково








Вопрос священнику


Публікації

 

   

Чудесна історія одного воїна ЗСУ - прихожанина Кіровоградської єпархії УПЦ

 

Ієрей Андрій Савельєв
Розкол в розколі - це одинокий випадок чи всім відома неминучість?

Прот. Євгеній Назаренко

Історичні дані про день заснування фортеці в честь святої праведної Єлисавети

Протд. Іоанн Ганчин

Протд. Роман Мельник

Естественный нравственный закон в святоотеческих творениях

Прот. Андрій Бобрик
 
Анафема – прокляття чи власне зречення Христа?
   

Диякон Василій Лапко
Давньоруська література XI-XIII століть як джерело вітчизняної церковної історії

Священик Віталій Ігнат’єв

Філософський аналіз категорій "особистість" і "духовність"

Протд. Роман Мельник

Психонасилие - главная проблема деятельности деструктивных тоталитарных сект

Ієромонах Зосима (Город)

Важливість посту для християнина

Ієромонах Зосима (Город)

Сім слів Спасителя на Хресті

   
 

 

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ Високопреосвященішого архієпископа Іоасафа про молитви за воїнів, які виконують свій військовий обов'язок на Сході України та про духовну опіку їх родин
   
   
  ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Інформація


Бажаючі надати благодійну допомогу для будівництва Єпархіального Управління та недільної школи можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904


ФОТОГРАФИИ СТРОИТЕЛЬСТВА



Наши баннера:
Кировоградская Епархия

Кировоградская Епархия


Locations of visitors to this page








Новини



03.10.2014  Кіровоград відвідала делегація Київської духовної академії та семінарії

З 1 по 3 жовтня у Кіровограді перебувала делегація Київської духовної академії та семінарії у складі першого проректора КДАіС протоієрея Сергія Ющика та старшого помічника ректора КДАіС з навчально-методичної роботи архімандрита Сильвестра (Стойчева).
1 жовтня гості столиці зустрілися з керуючим Кіровоградською єпархією, Високопресвященнішим архієпископом Іоасафом та ознайомилися з місцевими храмами та їх історією.
2 жовтня у рамках проекту Молодіжного відділу «Пізнай віру і традиції свого народу» відбулася зустріч протоієрея Сергія та архімандрита Сильвестра зі студентами Кіровоградського медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна на тему: «Христос – Спаситель світу». Священики розкрили зміст та значення приходу Месії у людський світ. Зокрема, отець Сергій підмітив, що Господь своєю жертвою і стражданням дав кожному шанс на гідне життя на землі та спасіння. В свою чергу, архімандрит Сильвестр підкреслив, що любов Божа настільки безмежна, що людина потопає у ній, як крапля прісної води у морі. Ми повинні з вдячністю ставитися до Бога і поважати своїх ближніх, адже кожна людина – це жива ікона люблячого Бога-Отця. Після виступу студенти засипали лекторів запитаннями. Запитань було так багато, що зустріч прийшлося продовжити і додати часу на відповіді. Але і після цього студенти підходили до священиків, щоб поспілкуватися, адже слухачів, присутніх на бесіді, було близько 400 чоловік. На завершення священики поспілкувалися з директором даного навчального закладу Світланою Олександрівною Бондарь. Також в цей день отці стали гостями телепередачі «Світло Православ’я», в якій розповіли про особливості життя духовенства та ченців.
3 жовтня викладачі Київських духовних шкіл взяли участь в роботі круглого столу на тему: «Перспективи розвитку богословської освіти та науки на базі вищих навчальних закладів». До заходу долучилися: духовенство Кіровоградської та Олександрійської єпархій та викладачі Кіровоградського Інституту муніципального права. Під час зустрічі обговорювалася можливість введення модулів-предметів богословського характеру в ВУЗах, зокрема в Інституті муніципального права м. Кіровограда, та проведення регіональної краєзнавчої науково-практичної конференції «Єлисаветград. Історія та сучасність».